Zwanger & fit?

zwangerschapsfitness, zwangerfit, zwangerschapscursus

Hoera, je bent zwanger! Gefeliciteerd!

Tijdens de zwangerschap is het natuurlijk extra belangrijk om fit, ontspannen en goed voorbereid te zijn.
Een zwangerschap en bevalling is een intense beleving voor jou en je lichaam. Je gewrichten en spieren worden meer belast en veranderen van structuur. Met name je rug-, buik- en bekkenbodemspieren hebben het zwaar te verduren. En na de zwangerschap wil je je oude (of nieuwe  ) leventje weer kunnen oppakken. 

En daarom is er bij Shape-all-in Zwanger & fit!

Zwanger & fit is een actieve, eigentijdse vorm van zwangerschapsbegeleiding met een preventief karakter voor de zwangere en pas bevallen vrouw afgestemd op je eigen niveau. De trainingen worden gegeven door een fysiotherapeut.

Zwanger & fit zorgt ervoor dat je fit wordt en blijft, zowel fysiek als mentaal. 

Een gezonde leefstijl met daarin verantwoord sporten heeft tijdens de zwangerschap veel voordelen. Klachten en vermoeidheid kunnen worden voorkomen of verminderen, je voelt je fitter en je herstel na de bevalling is vaak sneller en beter. Dat komt jou, je baby en je hele gezin alleen maar ten goede.

Wil je meedoen ? 

Deelname is mogelijk vanaf 12 weken zwangerschap (dus kan ook later). 
Je kunt iedere week instappen.

Zwanger & fit is bedoeld voor elke vrouw die zich op een gezellige, sportieve en verantwoorde manier wil voorbereiden op de bevalling of wil herstellen van de bevalling.
Zowel voor vrouwen die voor de eerste keer zwanger zijn, als vrouwen die al eerder zwanger zijn geweest of al zijn bevallen is de training heel geschikt. 

Wat houdt het in?

Zwanger & fit bestaat uit actieve lessen met een vaste opbouw. In de lessen zal het accent liggen op het behoud van conditie, kracht, stabiliteit en coördinatie en ontspanning.
Zwanger & fit heeft dan ook een duidelijk preventief karakter.

Tijdens de lessen wordt ook aandacht besteedt aan ademhaligstechnieken en oefeningen voor de bekkenbodem die je kunt inzetten tijdens de bevalling. 

Tijd en kosten

Wanneer:
elke dinsdag 10:00-11:00

De kosten worden meestal vergoed door de zorgverzekeraar

Inschrijven of meer informatie? mail naar info@isft.nl