Werk je de hele dag achter je laptop? Het is tijd om meer van je luie kont af te komen!

Daar zit ik weer op m´n kont een blog te schrijven…. En natuurlijk is het niet de schuld van deze blog maar is de zittende levensstijl die mijn “hele-dag-achter-de-laptop” werk met zich meebrengt wél een probleem.  Niet alleen word ik er niet erg energiek van om de hele dag achter een bureau zitten (en, let´s be honest, ´s avonds door te gaan met zitten op de bank met Netflix), ook zijn er steeds meer studies die aantonen dat deze zittende levensstijl nog veel slechter is dan we allemaal denken. Zitten wordt ook wel het nieuwe roken genoemd, kun je nagaan….

Dus ja, ook al probeer ik de trap te nemen i.p.v. de lift op kantoor (medium succesvol afhankelijk van naar welke verdieping ik moet), elk uur even op te staan om een rondje te lopen en belletjes lopend te doen, feit blijft dat ik nog veel te veel uren op een dag op m´n (groeiende?) achterste doorbreng en dus niet erg gezond bezig ben.

Maar wat kan ik daar nou concreet aan doen?

  • Regelmatig naar sportschool gaan

Elke dag is misschien wat ambitieus maar volgens studies helpt zelfs elke dag een uur sporten nog niet om de nadelen van een zittende baan teniet te doen. Maar, het helpt natuurlijk wel. Dus ook al is regelmatig sporten voor iedereen belangrijk, voor degene met een kantoorbaan is dit een must.   Wanneer dat sporten dan moet plaatsnemen? We hebben allemaal dezelfde 168uur in een week en het gaat uiteindelijk allemaal om prioriteiten stellen, dus denk eens na over de volgende opties: voor kantoor, lunchpauze of gelijk na werk.

  • Vraag om hulp

Niet een van mijn sterkste punten maar als ik een ding geleerd heb is het wel om hulp vragen voor dingen waar ik minder van af weet. Hoe graag ik ook goed in alles zou zijn, naast een fulltimebaan is het misschien teveel gevraagd om ook een personal training of voedingsconsulente cursus te volgen om te zorgen dat ik wat gezonder ga leven. Gelukkig zijn er genoeg anderen die daar hun werk van hebben gemaakt en me daarbij kunnen helpen! Regel dus gerust wat hulp in de vorm van een personal trainer of diëtist zodat je echt stappen kunt maken.

  • Zoek een ambitieus doel

Ik heb mezelf als doel gesteld om met de Tourduals mee te doen en de Mont Ventoux te gaan beklimmen met de fiets, dus ja, niet gaan sporten is nu niet echt een optie meer. Als ik in levenden lijve boven wil komen is 3 a 4x spinnen toch wel een must nu dusse excuses de deur uit en gaan.

Als je ook wat minder op je kont wilt zitten, wist je dat je via je werkgever misschien wel goedkoper kan sporten? Shape is BedrijfsFitness ambassadeur dus wellicht betaald je baas voortaan wel een deel van je abo, check hier voor meer info! En voor de freelancers, is er altijd een fijne deal bij Shape met veel belastingvoordeel.

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *