Wel of geen goede voornemens?

Wel of geen goede voornemens?

Happy new year lieve Shapers! 2020! Een nieuw jaar betekent voor veel mensen goede voornemens, en veel sportscholen zien dan ook een grote influx van nieuwe leden in januari. Dat veel van die nieuwe leden een maand later nergens meer te vinden zijn, is een ander verhaal. Want dat is het ook wel een beetje met die goede voornemens, op 1 januari (of nou ja, vaker 2 of 3 ;)) beginnen we vol goede moed en hartstikke gemotiveerd met gezond eten en hard sporten. Maar een paar weken (of zelfs een paar dagen) later, als we nog niet gelijk resultaat zien, begint de moed bij de meeste mensen een beetje in hun schoenen te zakken en gaan we snel weer terug naar onze pre-januari gewoontes.

Dus ja, goede voornemens, ik weet niet of er fan van bij. Ik heb voor 2020 dus geen goede voornemens, maar wel twee doelen gesteld.

Ten eerste wil ik wat meer plantaardig gaan eten, ook ik ben net als Laura na het zien van The Game Changers aan het denken gezet en met mijn diabetes schijnt het ook wel echt een stuk beter te zijn.

Ten tweede, mijn sportieve doel, meedoen aan de TourduALS en de Mont Ventoux beklimmen! Bijna vier geleden werd bij mijn vader ALS geconstateerd en hebben we als familie in de 6 maanden die volgden van veel te dichtbij gezien wat een verschrikkelijke lijdensweg deze ziekte is. Er is voor ALS (nog) geen genezing mogelijk en er is daardoor nog heel veel onderzoek nodig naar deze k*t ziekte (excuse my French maar ik heb er geen ander woord voor). Daarom is mijn grote doel voor 2020: de Mont Ventoux meerdere keren op fietsen en samen met de rest van de familie minstens €12.000 sponsorgeld ophalen voor onderzoek naar ALS.

Jullie zullen me de komende maanden dus wat vaker in de spinning lesjes bij Shape zien want er moet hard getraind worden ;)! Mocht je onze voorbereidingen willen volgen (check @franssenals) of een steentje willen bijdragen zodat we zoveel mogelijk geld kunnen ophalen (alle kleine beetjes helpen!) –> sponsoren kan via https://www.tourduals.nl/actie/tessel-franssen

Groetjes,
Tessel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *