Toning oefeningen bestaan niet.

Toning oefeningen bestaan niet.

Een les met verschillende ‘toning exercises voor je billen’ las ik recent ergens als promo voor een nieuwe les.

Voor wie niet weet wat toning is, dat is het steviger of strakker maken van je lijf. De les waar ik over las is een combinatie van yoga, ballet en pilates.

Je lijf strakker maken is uiteraard geen onzin, maar dit doen door middel van toning-exercises wel. Strakker worden doe je namelijk door je spieren te laten groeien.

Een voorbeeld: Een man wil een bredere borstkast. De beste strategie is in dit geval om 2x per week verschillende oefeningen voor zijn borstspieren te doen, waarbij hij zorgt dat hij telkens blijft opbouwen of door flink wat push-ups en dips te doen meerdere malen per week en dit aantal steeds te verhogen.
Een niet zo slimme strategie zou zijn om yoga te gaan doen of Body Combat en dan verwachten een gespierde borstkast te krijgen.

Hetzelfde geldt voor je billen.
Train als een bodybuilder of een andere kracht atleet, maar ga niet hardlopen of yoga doen in de veronderstelling daar mooie billen van te krijgen.

De mythe is begonnen doordat marketeers inspeelden op de angst van vrouwen om breed en bulky te worden. En dat is het probleem.

Stel je hoort bij de 3% van de vrouwen die de genen heeft om serieus spieren op te bouwen. Dan hoef je dus maar 1x per week een korte training te doen om een strak lijf te hebben. Die andere 97% van de vrouwen?. Wees efficiënt, doe krachttraining!

Begrijp me niet verkeerd, ik moedig elke vorm van sport en beweging aan. Doe wat je leuk vindt. Maar wil je resultaat? Doe dan ook de training die daarbij past!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *