The Game Changers

The Game Changers

Wist je dat je Shape een bioscoopzaal heeft?

Grapje hoor, maar de yogazaal zaal (studio2) heeft een beamer scherm, matjes en kussens en leende zich dus uitstekend voor een avondje film kijken met alle Shape collega’s.

Afgelopen weekend keken we met het hele Shape team naar de film The Game Changers. Super gezellig!

Mocht je het gemist hebben. Deze film gaat zo ongeveer viral en ik krijg er vrijwel dagelijks minimaal 1x een vraag over. Bovendien hoor of lees ik regelmatig dat een alleseter ineens volledig vegan wordt na het zien van deze film.

First things first: waar gaat de film over? In grote lijnen gaat het over de voordelen van plantaardig eten voor zowel atleten als gewone mensen.

In de film verslaat de veganistische atleet de vleesetende atleet, brandweermannen met overgewicht verlagen hun cholesterol indrukwekkend door een week vegan te eten, vaders herstellen na een beroerte door vegan te eten, een vegan chefkok maakt eten waar je van gaat watertanden terwijl je kijkt en als klap op de vuurpijl zien we dat de nachtelijke erectie van een man wel meer dan 500% langer kan duren als hij geen vlees eet.

Het is indrukwekkend!

Ik snap daarom heel goed dat mensen accuut besluiten minder vlees te gaan eten na het zien van deze film. Laat ik vooropstellen dat minder vlees en meer groente (#plantbased) eten voor de meeste mensen een hele goede beslissing zal zijn waar ze zeker gezonder van zullen worden. Nog los van wat dat voor het milieu of dierenleed betekent.

Wat ik lastig vind is dat ik het enthousiasme van deze mensen niet wil drukken, maar ik altijd slecht mijn mond kan houden. Een heleboel gepresenteerde feiten in de film zijn namelijk volledig uit zijn verband getrokken!

 

De meest opvallende?

Als je bietensap drinkt kun je de volgende dag 17% meer bankdrukken.

Nou is mijn Bench Press niet mijn sterkste punt, laat mij maar Hip Thrusten of Deadliften, maar als ik mijn Bench Press in een dag van 40 naar 46,8 kilo ga door het drinken van een sapje, let’s go! 😉

Verder wordt er bijvoorbeeld gesteld dat ijsbergsla bevat meer antioxidanten dan zalm of eieren! Misschien gek, maar zalm bevat meer essentiële vetzuren en eiwit dan ijsbergsla. En een banaan is geler dan een appel. Snap je waar ik heen wil?

Ook krijgen we twee buisjes bloed te zien. De een helder de ander troebel. De heldere is na een vegan maaltijd en de troebele na het eten van vlees.

Wat!? Als je dat ziet eet je nooit meer vlees toch!?

Punt is dat we helemaal niet weten wat die personen verder hebben gegeten die dag, misschien bevat het troebele bloed wel meer voedingstoffen? Bovendien is wat je ziet vet. Zowel goede als slechte vetten worden zo getransporteerd, dat is een volkomen normaal proces. Niets om van te schrikken 😉

Anyway, om er niet een heel saai verhaal van te maken. Heb je de film gezien? Of ga je hem nog kijken? Gebruik dan je gezond verstand. Zie het als een ‘schockumentaire’ in plaats van een documentaire. Laat vlees wat vaker staan en eet meer groente. Of *zet Arnold Schwarzenegger stem op* Chill it with the meat!

Wedden dat je na een tijd beter zult voelen?

Wij gingen na de film in ieder geval overheerlijk Indonesisch eten. Helemaal vegan en mega lekker!

En zal ik je een geheimpje vertellen? Een aantal van de alles-eters in het team (waaronder ik) gaan het binnenkort een tijdje proberen. Helemaal vegan 🌱

Ik verklap niet wie! Maar stay tuned, want ik ben van plan er een stuk over te schrijven 🙂

Tot die tijd meer vragen over voeding?

Je mag me altijd contacten voor een afspraak.

Tot snel!

Groetjes,

Laura

laura@eatandtrain.nl

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *