YOGA

In de yogastudio worden diverse yogalessen gegeven door de beste yogi's uit de stad. Op het lesrooster vind je al onze lessen zoals Vinyasa yoga, Aerial Yoga, Nidra, Gentle yoga, Hatha, Yin & Yang yoga.

Kun je 'echte' yoga ook in een fitnesscentra doen?

Bij Shape-all-in wel. In onze aparte yoga studio geven de yogi's les uit de beste yogascholen van Amsterdam en omstreken.
Zodra je de yogastudio binnenstapt voel je de rustgevende sfeer van de ruimte. Na de les kun je gebruik maken van alle andere faciliteiten die het centre te bieden heeft. Sauna, stoombad, alles om je bezoek compleet te maken.

Combineer yoga mate een Cycling class of een kracht circuit. Wordt sterk, lenig en ontspan. Waarom voor 1 ding kiezen als je bij ons alles kan doen?

Wat is Yoga

Yoga is een les waarbij ademhaling & beweging in een aaneengeschakelde serie beoefend worden. Uitgebalanceerde oefeningen, die kracht en souplesse ontwikkelen waardoor je geestelijke en lichamelijke spanning los kunt laten, sterker en flexibeler wordt.

Hatha yoga

Hatha yoga richt zich op de balans tussen inspanning en ontspanning. De poses wisselen af tussen dynamische en statische posities en gericht op het verbeteren van kracht, evenwicht en welzijn. Hatha yoga brengt lichaam en geest in balans door fysieke houdingen te combineren met gecontroleerde ademhaling, die stress vermindert en ontspanning bevordert. Het aanspannen en loslaten van de spieren helpt om het lichaam van afvalproducten en andere schadelijke chemicaliën te zuiveren en vermindert de pijn veroorzaakt door spanningen. De verschillende poses en ademhalingsoefeningen maken het lichaam flexibel en soepel en hebben een positief effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen.

Hatha Flow

Hatha Flow brengt de kalmte en stabiliteit van Hatha Yoga samen met de dynamische synchronisatie van houdingen en adem, met een focus op Surya Namaskar waarin de ene houding geleidelijk en vloeiend in de andere stroomt. De klas verbetert fysieke en mentale kracht, concentratie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen om het evenwicht en welzijn te verbeteren. Hatha Flow brengt lichaam en geest in balans door fysieke houdingen te combineren met gecontroleerde ademhaling, wat stress vermindert en ontspanning bevordert. De verschillende houdingen en ademhalingsoefeningen maken het lichaam flexibel en soepel en hebben een positief effect op het zenuwstelsel, klieren en andere belangrijke organen. Lessen zijn geschikt voor zowel complete beginners als gevorderde yogi's.

Vinyasa yoga

Dit type yoga staat ook bekend als flowyoga vanwege de manier waarop iemand geleidelijk en soepel van de ene pose in een andere stroomt. Vinyasa betekent 'ademgesynchroniseerde' beweging en omvat bewegingen die worden uitgevoerd op het ritme van de ademhaling. Vinyasa yoga verbetert de fysieke en mentale kracht, concentratie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Lessen zijn beschikbaar voor zowel complete beginners als gevorderde yogi's.

Strong vinyasa flow

Strong vinyasa flow is de geavanceerde vorm van de vinyasa yoga. Heerlijk als je al een tijdje yoga beoefend.

Yin yoga

In tegenstelling tot dynamische vormen van yoga, is het doel van Yin yoga niet om spieren te versterken, maar om ze te ontspannen. Houdingen worden langer vastgehouden en flexibiliteit wordt op diepere niveaus ontwikkeld. Dit type yoga richt zich op het repareren van de rug en diepe bindweefsels en ze flexibeler en soepeler te maken. Yin yoga omvat elementen van mindfulness en heeft een meditatief en kalmerend effect.

 Yin yang yoga

Yang yoga is een actieve vorm van yoga en Yin yoga een passieve vorm waarbij langere tijd een houding wordt vastgehouden. Yin yang yoga combineert deze vormen, het gaat om de balans tussen de twee. Alle lichamen zijn uniek en het laten stromen van onze chi of prana zijn de peilers van deze les.

Gentle Yoga

Concentreert zich op ademhalen en rekken om stilte en meer bewustzijn van het lichaam te bereiken. Bedoeld om te kalmeren en stress te verminderen.

Deze vorm van yoga deblokkeert vastzittende gebieden en helpt op natuurlijke wijze de circulatie van het hele lichaam te verbeteren.

Je kunt staande houdingen, voorwaartse buigingen en low-impact backbends doen, naast zittende stretchoefeningen. Geschikt voor alle niveaus, perfect voor beginners!

Guided meditation

Is de perfecte manier om je dag te beginnen! We gaan oefenen onze aandacht te richten op het hier en nu. Via begeleiding zal je een meditatietechniek worden geleerd die je in staat stelt naar binnen te gaan en wegen te verkennen om een staat van diepe ontspanning en innerlijke stilte binnen te gaan. Het is een van de krachtigste manieren om stress te elimineren en positieve persoonlijke veranderingen teweeg te brengen. Geschikt voor alle niveaus, geen meditatie-ervaring nodig.

Nidra yoga 

Nidra yoga of 'yogi-slaap' is een slaapachtige staat. Nidra yoga lijkt op lucide dromen waarin de diepst mogelijke staat van ontspanning wordt ervaren terwijl je toch bewust blijft. Tijdens een Nidra yoga sessie rust ons lichaam volledig en na een sessie van 45 minuten voelen we ons net zo ontspannen alsof we drie of vier uur hadden geslapen.
Eke laatste dinsdag van de maand 21:30-22:30 uur. Reserveren via onze app

Lesrooster