Plan jij sporten in je agenda?

Waar we in januari met velen super gemotiveerd de sportschool meerdere keren per week wel wisten te vinden (want, goede voornemens voor het nieuwe jaar), zakt die motivatie en discipline vaak in februari weer gigantisch in. En, laten we wel wezen, het is soms ook lastig combineren met alle andere dingen die we allemaal willen en moeten doen. Als ik voor mezelf spreek, full-time werken en twee kleine kids heeft m´n gym ratio nou niet echt goed gedaan.

Maar, hoe kunnen we er toch voor zorgen dat we Shape wat vaker van binnen zien en we 2020 echt ons jaar wat betreft een sportieve lifestyle gaan maken?

Zet het in je agenda

Ja, ik ben een control freak maar wat in m´n agenda staat moet gebeuren dus ik plan een gym bezoekje in zoals andere afspraken. Op zondagavond pak ik m´n planner erbij en plan m´n week zoveel mogelijk in, dus ook m´n sport sessies. De tijd is dan geblokt en ik hoef doordeweeks niet meer na te denken over wanneer, wat en hoe met sporten.

Done is better than perfect

Als we weinig tijd hebben of niet helemaal top fit zijn is dat vaak een “goede” reden om vandaag toch maar niet te gaan sporten want “als ik niet voluit kan gaan dan heeft het niet zoveel nut” of “als ik maar een half uurtje heb dan kan ik net zo goed niet gaan”. Hier moeten we toch even onze mindset veranderen –> done is better than perfect! Ook al ben je niet topfit of heb je minder tijd dan je zou willen, even actief bezig zijn is ook al goed voor je lijf en is zeker beter dan helemaal niet! Ik ben gisteren met m´n verkouden kop tóch maar even gaan spinnen (ondanks dat ik liever met een kop thee, chocolade en een dekentje Netflix wilde bingen op de bank) en was achteraf blij dat ik gegaan was. Was het de meeste effectieve training ooit? Nee, zeker niet, maar een beetje trainen is ook trainen.

Zet jezelf een doel

Wat bij mij erg goed werkt is het hebben van een sportief doel waar je naar toe moet werken. Bij mij is dat op dit moment de Mont Ventoux beklimmen in juni en dat is toch wel een stok achter de deur om m´n sportmomenten niet zomaar te cancelen…. Ik zal hoe dan ook die berg op moeten fietsen dus m´n spinninglesjes zijn vrij heilig momenteel!

Wees realistisch

En als laatste, wees realistisch. Ik zou het liefst elke dag sporten maar dat doel ga ik gewoon niet halen. Met twee kleine kinderen, werk en een vent die erg vaak reist voor zijn werk is dat op dit moment gewoon niet haalbaar en dus is 3x sportschool voor mij nu meer realistisch.

 

Als je hierbij hulp nodig hebt, denk dan eens na over de 10weken challenge die er binnenkort weer aan gaat komen! Over stok achter de deur en sporten in je vaste routine krijgen gesproken……

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *