Mind trainingen

yoga, hatha yoga, vinyasa yoga, yin yoga

Yoga

Hatha yoga
Bij Hatha yoga staat evenwicht tussen inspanning en ontspanning centraal. Dynamische en verstilde houdingen wisselen elkaar af. Het staat voor kracht, balans en welbevinden. Het brengt lichaam en geest in balans door fysieke houdingen met controle van de ademhaling te combineren. Het is gericht op stressvermindering en onthaasten. Het samentrekken en loslaten van de spieren bevordert de afvoering van stoffen en zorgt voor het verminderen van pijn die is ontstaan door spanningen. De houdingen en ademhalingsoefeningen zorgen voor een flexibel en soepel lichaam en hebben een positief effect op het zenuwstelsel, de klieren en andere belangrijke organen.

Vinyasa yoga
Vinyasa yoga wordt ook wel flow yoga genoemd omdat de houdingen geleidelijk en soepel in elkaar overgaan. Vinyasa betekent 'adem- gesynchroniseerde' beweging. De bewegingen worden op het ritme van de ademhaling uitgevoerd. Het vergroot de fysieke en mentale kracht, concentratie, flexibiliteit en uithoudingsvermogen. Er zijn lessen voor de echte beginner en voor de gevorderde yoga beoefenaar.

Yin yoga
In tegenstelling tot dynamische vormen van yoga, is Yin yoga niet gericht op het versterken van de spieren, maar juist het ontspannen hiervan. De posities worden langer vastgehouden het ontwikkelt flexibiliteit op diepere niveaus. Bij Yin yoga ligt de focus op het herstellen, mobieler en soepeler maken van de rug en het diepe bindweefsel. Yin yoga bevat elementen van mindfullness en heeft een meditatief en rustgevend karakter.

Pilates

Shape-All-In is er voor inspanning en ontspanning van lichaam en geest. Met pilates wordt het hele lichaam getraind en verbetert de kracht, flexibiliteit en coördinatie. Spieren worden soepel en sterk. De focus ligt op je core dat ervoor zorgt dat het lichaam in correcte balans is. De botten worden sterker, houding verbetert en je wordt bewust van je lichaam en ademhaling.

Balance

Shape balance is een les voor body & mind. Oefeningen uit o.a. yoga, tai-chi, body shape op een rustige meditatieve manier zorgen dat u maximaal vet verbrand en in een fijne rustgevende flow komt

Essentrics

Actieve stretches op een afwisselend tempo. Ook in deze les is er plek voor rust en dynamiek

 


Bekijk ook eens onze MIND workshops.