‘’Ik zou het doen’’

‘’Ik zou het doen’’

‘’Ik zou het doen’’, zeg ik, en hoewel ik bloedserieus ben, begint iedereen om me heen te lachen.
Ik ben in Kaapstad, een 3-maandse trip voor modellenwerk (en oké, een beetje fun misschien), en in de 6 weken dat ik hier ben, hebben mijn nieuwe vrienden een aardig beeld van mij gekregen.

We zijn onderweg naar La Parada, het leukste feestje op de zondag (ja, elke zondag). Onze vriendengroep heeft een nieuwe aanwinst, zoals dat gaat op plekken waar mensen komen en gaan, en terwijl we met zijn 7en in een 6-persoons Uber zitten, vertellen we hem over het festival waar we volgende week zaterdag heen willen (een goed plan is het halve werk zullen we maar zeggen, he).
Zes weken geleden arriveerde ik voor het eerst in Kaapstad, en -naar verwachting- was mijn eerste doel het zoeken van een goede gym. Omdat naar castings gaan en testshoots doen niet mega time consuming is, had ik iedere dag wel tijd om even aan de ijzers te trekken, dus de physique die ik nog overhad van mijn laatste bodybuilding wedstrijd hield ik aardig bij.
Het duurde ongeveer twee weken voordat de vriendengroep gevormd werd zoals ‘ie nu is, en zoals dat gaat in het begin, kende iedereen elkaar eerst naar aanleiding van een paar ‘kenmerken’, voordat we echt vrienden werden.
Je raadt het nooit: ik was de gym chick. 🙂
Twee weken, gok ik, heb ik deze titel in stand kunnen houden, voordat hij veranderde naar de party chick. Goed, misschien ga ik inmiddels inderdaad iets vaker naar feestjes, misschien ben ik ook vaak degene die ze initieert, en oké, ik zeg niet snel nee, maar in my defense: inmiddels heb ik hier ook veel meer vrienden waarmee ik kán feesten.
In de uber dus. ‘Nieuwste aanwist’ zucht. Hij twijfelt. Met ons mee naar een festival klinkt verleidelijk, maar hij moet de dag erna werken.
‘’Als ik jou was,’’ begin ik mijn welgemeende advies, maar voordat ik mijn zin kan afmaken wordt er geroepen ‘’Ja ja, jij zou het doen. Dat weten we.’’ Ik haal mijn schouders op. Dan zoeken ze het ook zelf maar uit. Als mijn veelgebruikte theorie (je kent hem wel: ‘voor hetzelfde geld kom je morgen onder een bus terecht’) morgen uitkomt, hoeven ze niet bij mij aan te kloppen.
Bovendien, waarschijnlijk ben ik toch niet thuis.
Ik heb namelijk een feestje.
Beau van Boheemen

Reacties

2 thoughts on “‘’Ik zou het doen’’
andrea at 23:01

oooohhhh, zo grappig!!! wat enorm sterk en krachtig en objectief ben je!!!

Ivon at 19:16

Heerlijke blog, ik geniet altijd zo van jou manier van schrijven

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *