Het meeste zweet voor je geld

Het meeste zweet voor je geld

In mijn pre-kinder tijdperk was ik een vrij actieve sporter…. Eerst was het hockey en tennis 4-5x per week en tijdens mijn studentenjaren en eerste jaren aan het werk werd het vooral de sportschool, hardlopen en nog wat hockey, maar nog steeds meerdere keren per week. En toen werd ik zwanger en kwamen er kleine koters bij en nu heb ik geen idee waar mijn sportieve-ik gebleven is…

Misschien nog in bed na alle gebroken nachten, misschien onder de oneindige berg was of misschien op de bank met Grey´s Anatomy (en chocolade), uitgeblust na een dag op kantoor en twee kinderen in leven te hebben gehouden, een ding is zeker, in de sportschool is ze in ieder geval (niet al te vaak) te vinden. En ook dat hardlopen valt niet echt meer “hard” lopen te noemen… als ik al m´n renschoenen aandoe en enthousiast de deur uit ga met een leuk muziekje op ben ik vaak na een 20 minuten durend rondje sjokken door de buurt met m´n tong op m´n schoenen alweer terug.

Waar ik eerst niet zonder sporten kon voelt het nu vaak als een “moetje” wat zo efficiënt mogelijk tussen de rest van de familie planning moet passen. Ik probeer dat moetje toch wel 2 keer per week erin te houden (met moeite maar toch, het lukt meestal) maar door de strakke planning die fulltime werken, twee kinders en een vent die vaak op reis is met zich meebrengen moet ook sporten zo efficiënt mogelijk gebeuren tegenwoordig. En dus ben ik noodgedwongen een spinning fan geworden…. 45minuten knallen en echt helemaal kapotgaan. Buiten de inspanning heeft dat trappen op het ritme van keiharde muziek ook wel iets mediterends en rustgevends, even je hoofd helemaal leeg maken, heerlijk! Als ik dan de tijd vindt om even naar de sportschool te ontsnappen dan wil ik natuurlijk wel zoveel mogelijk zweet voor m´n geld (eh, tijd) en spinnen voldoet daaraan.

Dusja, voordat ik weer wat meer ruimte in m´n agenda heb en weer uitgebreider kan sporten, blijf ik lekker spinnen 2x per week….iets is beter dan niets, toch?

 

(Enne, als jij ook veel zweet voor je tijd wilt en een spin fan bent, hou dan vooral de spinning lessen bij Shape in de gaten want binnenkort gaan we over op de nieuwe Keizer spinningbikes!!)

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *