yoga, hatha yoga, vinyasa yoga, yin yoga, yin yang yoga

Yoga

Waarbij ademhaling & beweging in een aaneengeschakelde serie beoefend worden. Uitgebalanceerde oefeningen, die kracht en souplesse ontwikkelen waardoor je geestelijke en lichamelijke spanning los kunt laten, sterker en flexibeler wordt.

  • Vinyasa yoga heeft een fijne ‘ flow’ in haar bewegingen, 
  • Strong VInyasa Flow is meer voor de gevorderde yogi, 
  • Hatha yoga deelt de oefeningen wat meer op in blokken en 
  • Yin yoga laat je langer in elke houding staan of zitten en gaat wat dieper tot het bindweefsel, ook is er meer meditatie.
  • Kundalini-yoga is een yogavorm die wordt beoefend als een manier om de latente kracht van het zenuwstelsel (kundalini) op te wekken door zich op energiecentra (chakra's) te concentreren. Hierbij gebruikt men dynamische lichaamsoefeningen gecombineerd met verschillende ademtechnieken, vooral met de vuuradem. De adem neemt een centrale plaats in.

Kundalini-yoga wordt ook wel de yoga van het bewustzijn genoemd. Met een regelmatige beoefening van kundalini-yoga zou men zich bewust worden van zijn menszijn; het bewustzijn van iemands eigen acties en de gevolgen ervan. Vervolgens zou men met het verworven bewustzijn beter communiceren vanuit het hier en nu.

Van kundalini-yoga wordt beweerd dat het heel direct inwerkt op zowel het zenuwstelsel als het klierensysteem van de mens, waardoor men het effect van de oefeningen meteen aan den lijve zou ervaren in de vorm van toegenomen ontspanning, vitaliteit en alertheid. Beoefenaars beschouwen kundalini-yoga als de krachtigste vorm van yoga.[1]