spinning, coach by clours, wielrennen, biking, cycling

Spinning

Spinning, Coach by Clour
Een fiets-workout op muziek. In Shape-all-in fiets je op de Wattage bikes van de ICG group. De beste fietsen die elk hun eigen schermpje hebben waarop je je intensiteit kan volgen en je workout helemaal kan bijhouden. De intensiteit wordt d.m.v. kleuren op het scherm aangegeven, zo is het snel te zien of je op de juiste Wattage trapt. De intensiteit varieert van 50%-92% van je maximale hartslag/wattage. Je traint zowel in je ideale vetverbranding zone als in je conditie zone. Een pittige les voor ieder niveau. Aan het eind van de les kun je eventueel je gegevens dowloaden in de gratis app.

Elke laatste zondag v d maand is er een Wattagetest training.

Wattagetest

De test die afgenomen wordt op de IC7 is de FTW test. Deze test is afgeleid van de FTP test (Functional Theshold Power). De waarde die uit deze test komt vertegenwoordigt het Vermogen waarmee iemand gedurende 20 tot 60 minuten kan fietsen, afhankelijk of iemand een getrainde sporter is of niet.
De FTW test heb je wel degelijk nodig als je wilt deelnemen aan de Coach By Color classes. De test moet dan natuurlijk wel juist worden uitgevoerd. Als de instructeur de basis wattage bepaald, zal deze veelal te laag zijn om progressie te boeken.
Trainen op Vermogen (wattage) is veel accurater dan trainen op hartslag, aangezien de hartslag onderhevig kan zijn aan externe factoren zoals warmte, medicijnen, moe en niet fit zijn, te weinig drinken, teveel koffie gedronken, stress, etc.
Vermogen geeft een waarde aan en staat vast. Als iemand 200 Watt trapt kan dat de ene keer met een hogere hartslag zijn dan de andere keer, maar die 200 Watt staat vast.
Ook heb je geen hartslagbanden nodig als je op Vermogen lesgeeft, maar beiden zou natuurlijk een mooie aanvulling zijn.
De test is wel degelijk belangrijk. Zeker in het begin.
Het gaat hier dus niet om je maximale Wattage bij de test, maar om de duur. Het is een 4 minuten protocol die aangehouden wordt tijdens de test, iedere 4 minuten wordt de Wattage met 25 Watt verhoogd. Bij een maximaal test is de tijd van een blokje veel korter.
De waarde die uit de test komt voer je inderdaad voor de les in bij optie ‘uitgebreid' De instructeur bepaalt in welke kleur gefietst wordt. De waarde van de FTW zit in de kleur geel.