KINESIS CIRCUIT

Vanuit fysiologisch oogpunt wordt gekeken naar een nieuwe balans, gebaseerd op drie elementen: stabiliteit, kracht en flexibiliteit.

KINESIS CIRCUIT

De Kinesis appartuur wordt gebruikt bij deze groepsles.

Kinesis apparatuur laat 3 dimensionale bewegingen toe, zodat op een veel functionelere manier getraind kan worden.
De machines zijn heel gebruiksvriendelijk en worden zowel voor top sport als revalidatietrainingen gebruikt.
In deze les maken we je sterker en flexibeler. Geschikt voor elk niveau.

Waarin onderscheidt Kinesis zich van de rest?

Vanuit fysiologisch oogpunt wordt gekeken naar een nieuwe balans, gebaseerd op drie elementen: stabiliteit, kracht en flexibiliteit.

Bij krachttraining is het hoofddoel van de training het winnen van kracht. Spieren die veel kracht kunnen geven zijn vaak minder gericht op stabiliteit. Stabiliteit is iets wat je overal bij nodig hebt, of het nu bij het uitruimen van de afwasmachine is of bij het oefenen van je ‘swing’ bij golf. Aan kracht alleen heb je weinig als je geen goede coördinatie en goed lichaamsgevoel hebt.

We leven in een maatschappij waarin een passieve levensstijl heerst en waarin stress geen onbekende is. We voelen alleen nog maar externe prikkels en de kunst om ons eigen lichaam te voelen verdwijnt langzaam. Gelukkig zijn er de laatste jaren steeds meer mensen die zich daarvan bewust zijn geworden. Yoga- en Pilateslessen zijn nu erg populair. Bij deze trainingsvormen staat het voelen van het eigen lichaam voorop, net zoals bij Kinesis. Pas als je meer lichaamsgevoel en coördinatie krijgt, ben je in staat om kracht te gaan ontwikkelen. De piramide van functioneel trainen is dat je eerst een goede basis dient te hebben (coördinatie en stabiliteit) voordat je verder bouwt (kracht). Door de driedimensionale bewegings-assen is het mogelijk heel veel variatie aan te brengen in de oefeningen. Je zult onder andere gaan bewegen met weerstand op wiebelende plankjes, op- en afstappen met weerstand, combinatieoefeningen maken tussen boven- en onderlichaam, en nog veel meer. We willen je inspireren, door de bewegingen van het menselijk lichaam en de harmonie tussen het eigen lichaam en de omgeving. Het gaat om de beleving, we willen een nieuwe ervaring creëren.

Voor wie is Kinesis?

Kinesis is geschikt voor iedereen die de kwaliteit van het dagelijks bewegen wil verbeteren. Omdat je in zoveel richtingen kan bewegen, heb je veel controle nodig over je spieren. Je kunt onder begeleiding van een trainer een groepsles volgen. Uiteraard kun je ook een persoonlijk schema krijgen waarin de toestellen een grote rol kunnen spelen.

Vital

Binnen de fysiotherapie wordt al langer gewerkt met coördinatie, balans, stabiliteit en lichaamsgevoel. Kinesis is daarom ook zeker een aanwinst voor de fysiotherapie. Het is uiterst geschikt voor revalidatie-(stabilisatie)training na bijvoorbeeld een knieoperatie. En ook voor houdingscorrigerende trainingen. Met Kinesis is het mogelijk om functioneel te gaan trainen omdat de bewegingen heel natuurlijk zijn. Je kunt je traptechniek of loopbeweging, je back- of forehand voor het tennissen oefenen etcetera. Dus ook de sportspecifieke oefenvormen zijn zeer goed te trainen.

Bij Shape all in vind je dan ook de Vital lessen voor wie bewegen niet vanzelfsprekend.

Lesrooster