Meet the fysio!

Meet the fysio´s bij In-Shape Fysiotherapie…..

Deze week zetten we Merel in de spotlight!

Merel, fysiotherapeut bij In-Shape fysiotherapie. Kun je ons wat meer over jezelf vertellen? En waarom ben je fysiotherapeut geworden bij In-Shape?

Ik ben 10 jaar geleden vanuit Brabant naar Amsterdam verhuisd voor mijn studie. Reizen en outdoorsporten zijn mijn hobby’s, maar werken als fysio doe ik ook heel graag;). Ik heb eerst 2 jaar in een revalidatiecentrum gewerkt voor chronische klachten en herstel na burn-outs. Ik vond dit een leuke doelgroep maar miste wel wat sport/actie en meer vrijheid in mijn werk, daarom werk ik nu weer in een particuliere praktijk. Iemand weer terug krijgen op een niveau dat alles weer mogelijk is vind ik het mooiste werk dat er is. Ik heb zelf een korte periode de ziekte van Lyme en meerdere blessures gehad dus ik weet hoe fijn het is als je je lichaam weer optimaal kan gebruiken.

Ik ben ruim 2 jaar geleden bij In-Shape Fysiotherapie terecht gekomen. Ik kwam net terug van een reis en zocht een nieuwe werkplek als ZZP-er. Job en Robin waren op dat moment erg druk dus ik kon de dag erna al beginnen. Een jaar later konden we de 2e kamer openen en heb ik Nynke aangeraden om te komen werken. Wij zijn vriendinnen sinds de studietijd. Erg gezellig hier dus :).

 

Wat is je relatie met Shape? En kunnen we jou ook wel eens in de sportschool vinden?

Shape-all-in is een multi-functioneel centrum voor mij, haha, voor mijn werkshift even een koffietje aan de bar,  en de werkdag afsluiten met een yogalesje of sportlesje.

Ik vind de yogalessen bij shape super goed en inspirerend. Mijn favoriete sportles is de MAD XL van Marcel. Verder sport ik het liefst buiten, zoals hiken, surfen of winstersport.

 

Wie kan er bij jou aankloppen voor een behandeling?

Iedereen natuurlijk! Maar door mijn vorige baan ben ik gespecialiseerd in chronische en stress-gerelateerde klachten, zoals terugkerende blessures, spanningsklachten en burnout. Ook zie ik veel sport-gerelateerde klachten en revalidatietrajecten zoals een voorste-kruisband reconstructie en zwangerschaps-gerelateerde klachten. Ik doe ook Dry Needling en Medical Taping.

 

Wat kunnen we nog van je verwachten op gebied van fysiotherapie?

Ik heb altijd al een holistische visie op klachten, hier wil ik me verder in specialiseren en daarom begin ik in september aan de studie Osteopathie. In deze studie van 5 jaar leer ik nog meer over het menselijk lichaam en worden ook organen en andere bindweefsels meegenomen in de oorzaak van fysieke klachten.  Ondertussen hoop ik bij shape mij nog verder te specialiseren in sport-revalidatie, zwangerschapsrevalidatie en herstel na een burnout.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *