De geheime kracht van de personal trainer

Toen ik in Spanje zelf met een personal trainer begon te trainen waren er verschillende redenen waarom ik dacht dat dit een goed idee was. Voornamelijk omdat ik wilde afvallen en weer meer in m´n oude shape komen en ik daar wel wat hulp bij kon gebruiken.

Goed trainen & voedingsschema

Ook dacht ik dat een persoonlijk trainingsschema wel makkelijk zou zijn zodat ik precies wist welke oefeningen ik moest doen en met welk doel. Bijkomend voordeel hier was dat ik ook eindelijk eens duidelijkheid kreeg over de verschillende apparaten in m´n sportschool en wat nou waarvoor diende en hoe ik dat bepaalde apparaat moest instellen en gebruiken. Yep, ik was zo´n typische gym-ganger die de rondleiding bij het lid worden afsloeg door tijdgebrek en daarna eigenlijk alleen maar  naar lesjes ging en de apparaten en gewichten links liet liggen omdat ik geen idee had wat er mee te doen en hoe het goed te doen. Want ook daar kwam een persoonlijk trainer goed van pas, om al die oefeningen ook correct uit te voeren en blessures te voorkomen wat voor een motorische kluns als ik toch best een dingetje is.

Verder vond ik de voedingstips en richtlijnen die ik kreeg heel handig…. ook al wil je stiekem niet altijd horen dat die chocolade verslaving natuurlijk niet heel erg helpt als je wilt afvallen en weer strak in je vel komen te zitten (wat je natuurlijk zelf ook wel wist)!

Stok achter de deur

Maar wat ik niet verwacht had en wat toch wel de grootste kracht voor mij van een personal trainer was, was de stok achter de deur die het me gaf. De competitieve ik wilde toch wel elke week over m´n doelen heen gaan en het niet halen was voor m´n trots geen optie. Dus ondanks dat ik van tevoren zelf ook best wist dat veel snacken en halfslachtig sporten niet heel erg meehielpen om m´n doelen te halen, had ik het blijkbaar nodig om elke week of elke twee weken (en later elke maand) die meting te hebben waar ik toch wel met de neus op de feiten gedrukt werd over cm´s, kilo´s en vetpercentages. En competitief als ik ben wilde ik die meting “goed doen”.

Jij ook met een personal trainer aan de slag? 

Dus, waarom een personal trainer?

  • Persoonlijke begeleiding voor wat jij nodig hebt
  • Persoonlijk trainingsschema
  • Motivatie
  • Sneller resultaat
  • Kennis over voeding en training
  • Accountability door metingen en vervolgafspraken

Als je nou ook een stok achter de deur nodig hebt en met een personal trainer wilt gaan werken, goed nieuws! Deze maand zijn er twee hele fijne acties bij Shape om dat te doen –> er zijn nog een paar plekjes vrij voor de 10 weken challenge (over stok achter de deur gesproken!) en in de oktober actie kun je 10u personal training krijgen met heel veel korting.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *