Barre fitness – waarom de hype?

Waar de barre voorheen eigenlijk alleen voor ballet werd gebruikt, hoef je tegenwoordig geen ballerina meer te zijn om de barre voor je workout te gebruiken. Je kunt je tutu dus thuislaten voor deze vorm van fitness.
Barre fitness combineert aspecten van ballet, pilates en yoga en is daarom een erg veelzijdige workout, dus als je verschillende sport elementen in één workout wilt verwerken, dan is barre fitness misschien wel iets voor jou.

Doutzen Kroes is fan!

Ook het feit dat veel celebrities deze workout graag doen, helpt natuurlijk bij het creëren van de barre hype. Als Doutzen Kroes van de (Instagram) daken schreeuwt dat ze haar strakke lichaam deels aan barre fitness te danken heeft, dan heeft dat begrijpelijk wel z´n effect.

Maar behalve een hype, is barre fitness vooral een hele leuke en effectieve workout.
De lessen bestaan uit snelle vloeiende bewegingen gecombineerd met krachttraining op moderne muziek. Sommige voordelen van barre fitness zijn het verbeteren van je houding en het versterken van je spieren en je flexibiliteit.

Behalve aan de ballet barre, wordt er ook veel floorwork en stretchen gedaan. Het leuke van barre fitness is dat er voor elk niveau wat wils is. Of je nu een complete beginner bent of jaren aan ballet hebt gedaan, in de barre fitness les kunnen alle oefeningen aangepast worden aan jouw niveau.

Barre burn & Booty barre

Er zijn veel verschillende vormen van fitness lessen met de barre, bij Shape hebben we bijvoorbeeld de barre burn les waar we d.m.v. veel herhalingen afgewisseld met statische oefeningen je gegarandeerd spierpijn gaan bezorgen.  Terwijl bij de booty barre les vooral je billen veel aandacht (en spierpijn) krijgen!

Ondanks dat je niet in je tutu hoeft te komen, draagt barre fitness er wel toe bij dat je een sterker, flexibeler en fitter lichaam krijgt. En, wie wil dat nou niet? Als je onze barre lessen nog niet geprobeerd hebt, kom eens langs bij een barre burn of een booty barre lesje en ondervindt waarom deze hype misschien best wel terecht is.

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *